Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 5 dan Kunci Jawabannya

contoh soal bahasa inggris kelas 5
Photo by Gustavo Fring from Pexels

Salah satu cara untuk meningkatkan kemampuan bahasa Inggris yaitu dengan latihan mengerjakan soal-soal bahasa Inggris. Nah, untuk Sobat Cakap yang saat ini berada di kelas 5 atau akan naik ke kelas 5 bisa latihan lewat soal-soal berikut, nih. Yuk, latihan mengerjakan soal bahasa Inggris kelas 5 berikut!

Soal-Soal Bahasa Inggris Kelas 5

Soal Pilihan Ganda

1. Rachel is a nurse, she works daily in a …

A. Restaurant

B. Hospital

C. Bank

D. Store

2. I want to cure sick animals when I grow up. I want to be …

A. A vet

B. An accountant

C. An engineer 

D. A Teacher

3. My brother … to a concert yesterday.

A. Go

B. Went

C. Gone

D. Going 

4. We will … the kites when it’s windy.  

A. Fly

B. Flew

C. Flown

D. Flying

5. There are … seasons in Indonesia.

A. 4

B. 3

C. 2

D. 1

6. We wear jackets and bring umbrellas on … season

A. Dry

B. Summer

C. Spring

D. Rainy

7. These are the activities during the summer holiday, except…

A. Wearing thick jacket at home

B. Going to the beach

C. Riding a bicycle in a park

D. Flying kites

8. The shape of a wheel is a …

A. Rectangle

B. Circle

C. Cube

D. Triangle

9. The shape of the pyramids is a …

A. Circle

B. Triangle

C. Rectangle

D. Cube

Sudah Tahu Level Bahasa Inggrismu? Ikuti Placement Test Cakap untuk Mengetahuinya!

contoh soal bahasa inggris sd kelas 5
Photo by Yan Krukov from Pexels

10. I take a … to school.

A. Plane

B. Helicopter

C. Car

D. Bus

11. These are public transportations, except …

A. Bicycle

B. Bus

C. Train

D. Plane

12. Ate (1) – pizza (2) – I (3) – yesterday (4).
Choose the correct order!

A. 3 – 4 – 2 – 1

B. 4 – 2 – 1 – 3

C. 3 – 1 – 2 – 4

D. 4 – 3 – 2 – 1

13. Is (1) – my (2) – swimming (3) – hobby (4)

Choose the correct order!

A. 3 – 2 – 4 – 1

B. 2 – 4 – 3 – 1

C. 3 – 1 – 4 – 2

D. 2 – 4 – 1 – 3

14. Alex wants to play badminton. He needs a …

A. Book

B. Pen

C. Racket

D. Bowling pins

15. The students wear their … to school.

A. Jeans

B. T-shirt

C. Jacket

D. Uniform 

16. A : “Can you operate the laptop?”

      B : “…”

The correct answer is …

A. Yes, I can

B. No, I don’t

C. Yes, I can’t

D. Yes, I do

17. A : “Do you like swimming?”

      B : “ … ”

The correct answer is …

A. No, I can’t

B. Yes, I do

C. No, I do

D. Yes, I don’t

18. Ten thousand and four hundred rupiah = …

A. Rp 9.500

B. Rp 10.500

C. Rp 9.400

D. Rp 10.400

19. A : “How much do I have to pay for this t-shirt?”

      B : “It’s fifty thousand and five hundred rupiah”

Fifty thousand and five hundred rupiah = …

A. 50.500

B. 50.000

C. 500.500

D. 500.000

20. A : “Are there books on the table?”

      B : “Yes, …”

The correct answer is …

A. There are

B. There is

C. She is

D. We are

Soal Essay

  1. Mention four names of the seasons!
  2. What are the five colors of the rainbow?
  3. Mention five family members!
  4. Mention three public places!
  5. Make a sentence with the word ‘library’!

Kursus Bahasa Inggris di Cakap, Bebas Atur Jadwal Belajar

Kunci Jawaban

kunci jawaban soal bahasa inggris kelas 5
Photo by Jessica Lewis Creative from Pexels

Pilihan Ganda

  1. B       11. A
  2. A       12. C
  3. B        13. D
  4. A        14. C
  5. C        15. D
  6. D        16. A
  7. A        17. B
  8. B        18. D
  9. B        19. A
  10. D        20. A

Essay

  1. Spring, summer, autumn, and winter
  2. Red, yellow, green, blue and orange
  3. Father, mother, sister, brother, and grandmother
  4. Hospital, library, and school
  5. I read a book in a library with my friends today. 

Nah, itu dia contoh soal-soal bahasa Inggris untuk kelas 5. Kalau kamu ingin coba lebih banyak soal-soal lainnya, kamu juga bisa gabung di kursus bahasa Inggris online Cakap, lho. Disana, kamu akan belajar bahasa Inggris dengan metode yang seru dan gak bikin bosen! Tunggu apalagi? Yuk, tingkatkan kemampuan bahasa Inggrismu sekarang! #SiapaCakapDiaDapat

Baca juga: 

Hilda
Lulusan Sastra Jepang dengan 4 tahun pengalaman menulis kreatif, terutama di bidang edukasi. Senang mencari tahu dan menjelaskannya kembali lewat tulisan.

Tips & Trik E-Book

Lancar Bahasa Inggris Tanpa Buang Waktu Bertahun-tahun

Karyawan yang menguasai bahasa asing dapat potensi 10 – 20% gaji lebih besar.

    Saya bersedia menerima informasi & promosi seputar Cakap

      Saya bersedia menerima informasi & promosi seputar Cakap

      #SiapaCakapDiaDapat